25 feb. 2009

Cercei fimo retro

Din cauza ca am prea exagerat cu cerceii roz, am schimbat placa si am mai facut repede un set de cercei din fimo verde. Imi place aspectul lor retro, cred ca si culorile ajuta aici :). Am mai facut si cateva brelocuri pentru celular, asa de test, sa vad ce feedback am :).





Din cauza ca am prea exagerat cu cerceii roz, am schimbat placa si am mai facut repede un set de cercei din fimo verde. Imi place aspectul lor retro, cred ca si culorile ajuta aici :). Am mai facut si cateva brelocuri pentru celular, asa de test, sa vad ce feedback am :).

24 feb. 2009

Monster attack

El e Gregor. Am visat acu doua nopti cu el. s-a strecurat tiptil in peisaj si a stat si s-a uitat la mine. Nu a zis nimic. A stat si s-a uitat.

As fi vrut sa iasa putin altfel, mai cocosat, mai maimutos dar din lipsa de material a iesit asa si nu ma deranjeaza chiar tare ca e simpatic si asa. E un fel de amestec intre monstrul lui Miyazaki din Spirited away si ugly'sii lui Amandine, sau cel putin asa mi se pare mie.





21 feb. 2009

Fimo, fimo si iar fimo

De imi iese deja pe ochi :))
Am facut 60 de perechi de cercei si 12 lantisoare de fimo, am lucrat de dimineata pana seara, si ieri si azi, l-am pus si pe Marius la treaba si am lucrat ca maniacii, asa inainte de martisor. In zilele urmatoare o sa le pun pe breslo si sper sa vand cat mai multe :). Margelele de fimo erau deja facute, ca de fapt de aia m-am saturat asa, pentru ca nu e deloc creativ sa lipesti si sa strangi cu clestele zeci de cercei, dar asta e din pacate nu am un chinez batran care sa faca treaba asta in locul meu asa ca nu am decat sa ma chinui singura ;). Si inca am noroc cu Marius ca fara el mai lucram inca vreo doua zile.

Stiu ca predomina cerceii roz, dar cred ca m-a luat valul cu gugulugu valentines si martisor si am pierdut viziunea de ansamblu. Oricum daca va place vre-un model si vreti alte culori, va stau la dispozitie. Desi as prefera sa fac vreo saptamana pauza de fimo :)). Eh dar cum sunt tanara si am nevoie de bani nu prea imi permit sa fac mofturi asa ca bombardati-ma cu comenzi ;P.

Aici sunt pozele cu recolta de primavara.




20 feb. 2009

Cont Breslo

Asa, daca tot m-am apucat de martisoare si nu stiu sigur daca apuc sa le las undeva la vanzare, m-am gandit ca cel mai simplu e sa intru si eu in rand cu lumea si sa imi fac cont Breslo. Zis si facut , asa ca de ieri am produse de vanzare online pentru toata tara :). Astazi o sa aflu cat e si transportul, ca am cam dat cu presupusul , stiu, stiu nu e profesional, da acu ce sa-i faci, cateodata mai scapa entuziasmul artistic si ma las dusa de val. Da nu va suparati voi pe mine , nu ? :)

Ah, si ca oferta de deschidere m-am gandit sa va ofer cate un cadou surpriza la orice comanda mai mare de 40 de lei :). Asa ca dati fuga la magazinutul meu ca oferta e valabila numai pentru primii 10 cumparatori ;).


17 feb. 2009

Mărţişoare

Buburuze, fluturaşi şi floricele :)
Astea sunt temele principale, in roz, turquaz si portocaliu
Sa manipulezi simboluri de primavara in timp ce te uiti pe geam si ninge in continuu e destul de ciudat, dar hai sa fim optimisti si sa ne gandim ca acuşica vine primavara si caldura , si fluturii si buburuzele si ghioceii. :)) Cred ca m-a afectat cam tare ce am facut azi :P ca numa ganduri de primavara mai am.

Ok, si acum sa trecem la afaceri , cine e interesat de martisoare astea sunt la 6 lei bucata, puteti sa imi lasati mesaj aici sau pe e-mail.






13 feb. 2009

New marţişor buttons



Ok, se pare că năstureii acestia vor deveni marţişoare.
Am găsit şi ace de siguranţă suficient de mici, sper să il conving pe prietenul meu sa mă ajute la cusut ca altfel nu stiu dacă termin pană la 1 martie :P .
Daca nu vor avea succes ca marţişor le voi vinde ca broşe. De unele nu sunt chiar mulţumită cum au ieşit aşa că o sa mai fie colorate probabil, să vedem.


PS: Dacă vrea cineva să cumpere , le ofer la 5 lei bucata, se pot folosi ca nasturi sau ca broşă :)

12 feb. 2009

Cum sa iti faci cont etsy sau dawanda

Pentru ca multa lume ma intreaba de ce ai nevoie, si pentru ca si mie mi-a fost la fel de greu sa ma apuc, si am stat sa imi framant creierul cu zilele pentru ca nu stiam de unde sa o apuc, m-am gandit sa fac o mica introducere in afacerile on-line gen etsy si dawanda.

De fapt nici nu e mare branza. Ca sa iti faci contul pe Etsy nu ai nevoie decat de:
1. un card in euro sau dolari care sa fie bun pentru operatiuni online (eu am un Master Card Direct de la Banca Transilvania). Pe card trebuie sa ai macar vreo 5-10 Dolari. In primul rand ca sa poata fi verificat de catre etsy ( o sa ridice o suma care va fi apoi pusa inapoi ), si in al doilea rand ca sa poti plati taxele de postare.
2. un cont PayPalPremier pe care o sa iti primesti banii de la clienti.

Pentru contul etsy trebuie sa te gandesti bine ce nume o sa alegi, pentru ca nu se mai poate schimba ulterior (Later edit: se poate schimba o singura data) . E important sa fie usor de tinut minte de straini, pentru ca ei sunt clientii principali, deci nu va aventurati la denumiri de genul "buburuzaturbata.etsy.com", nu o sa fie prea util :)

Despre TAXE :

La PayPal taxele sunt ilustrate aici PayPal Fees
- in mare calculati cam 3.5% din valoarea primita
- retragere numerar pe card 2% din suma

La ETSY aveti de platit in felul urmator:
- 0.2 $ pentru fiecare listare al unui produs ( Atentie! se plateste per nr. de produse , daca puneti nr. de produse disponibile 10 = 2$) (intre timp se plateste doar odata indiferent de nr. de produse, iar daca aveti o cantitate mai mare de produse trecute, la vanzarea produsului se face repostare automata care se taxeaza ca o noua listare respectiv cu 0.2 $ ).
- 3.5 % din valoarea produsului(dupa vanzare)

Daca vreti sa va faceti cont nou va pot da o invitatie si veti primi 40 de listari GRATUITE! Nu stiu cat timp va fi valabila oferta, dar e oricum un mod  avantajos de a deschide magazinul fara costuri initiale. Puteti folosi link-ul acesta: https://etsy.me/3jIpyjn pentru postari gratuite.

Dawanda are taxe de listare doar pe platforma de Germania , dar probabil o sa urmeze si celelalte platforme in curand. Deci atentie pentru ca ei au pus taxa automat pe produsele listate de mine fara sa fiu anuntata , si au pus in asa fel incat se prelungeste automat dupa 4 luni daca nu debifez otiunea. Putin cam marsava manevra dupa parerea mea. Oricum taxele sunt mai mari decat la etsy si asta in conditii in care vizualizarile sunt mult mai putine, iar de vandut, nu am vandut aici nimic.
- intre 0.1-0.3 Euro pentru fiecare listare, in functie de valoarea produsului
- 5 % din valoarea produsului vandut

IMPORTANT: tineti cont de faptul ca plata facturii etsy nu se poate face direct din contul de paypal ci doar de pe card. Intre timp se poate face plata factrurii Etsy direct din Paypal


TRANSPORTUL :
La mine e destul de simplu, fiind produse mici le trimit prin Posta Romana intr-un plic cu bule ca si corespondenta, costurile fiind undeva pe la 4-5$ in functie de greutate pentru o recomandata pana in SUA. Daca produs e mai mare se paote ajunge la sume destul de piperate de 20-30 $ /colet, in functie de tara de destinatie. Posta are un calculator de tarife, dar mai sigur e sa mergeti odata de test cu un pachet gata ambalat la officiul de vama al postei si sa intrebati direct cat ar costa, cum se poate asigura etc.. , nu stiu cat de la zi e site-ul lor.Va recomand sa puneti o suma putin mai mare pentru a nu iesi in minus. Se poate adauga si o taxa de deplasare inclusa in pretul transportului daca credeti ca e nevoie.

PRODUSELE :
Daca va uitati putin pe etsy o sa vedeti ca e un site cu foarte foarte foarte multe produse , iar calitatea atat a produselor cat si a pozelor e foarte ridicata. Ca urmare in primul rand, inainte de a va arunca cu capul inainte, incercati sa faceti o evaluare a ceea ce puteti oferi, verificati la ce preturi puteti oferi , la ce nivel sunt produsele si pozele. Daca vi se pare ca cele de pe etsy sunt mult peste nivelul vostru, nu va avantati sa le puneti pe site, ca sunt sanse mici de reusita. Incercati sa acordati mai mult timp productiei pentru a creste niveul, cred ca principalul lucru e sa te faci remarcat prin calitate, chiar daca produsul o sa creasca ca si pret.
Tin sa precizez toate aste datorita nivelulu scazut de produse pe care le-am vazut pe Breslo , e clar ca piata romaneasca cere produse ieftine dar pana una alta pe breslo nu trebuie sa investesti nimic.

Pentru inspiratie, comparatie si admiratie va arat cateva din favoritele mele :)


poppy red orange double pendant necklace


11 feb. 2009

Wow ! Blog award

Today i was taged by Burp with this award :D. Thanks a lot i am honored .



The thing goes like this:
1. you have to post the above image on your blog ;

2. you have to think of 10 blogs that deserve the award and let their owners know they are nominated.

So my choise of great blogs (hard to do it for just 10 :P) is:

Amandineforet

AnneJulie

Benedek Levente

Craftzine

Marcus Gunnar Pettersson

Musculite

My Papercrane

Razvan Exarhu

Stiu pe cineva

Timothy Adams Designs

8 feb. 2009

Spre Timisoara si inapoi

Am fost ieri la Timisoara si m-am intors de acolo cu un unicorn primit cadou de la Viki Creatures XXS (merci muuuult) si cu poze din tren.



Am plecat de dimineata si lumina a fost calda si orbitoare, era acea lumina de primavara care aproape ca te adoarme daca stai cu ochii inchisi si te lasi in voia ei. Era un personal cu geamuri murdare si miros de musama veche, care trecea lent pe langa pomii si tufisurile inca desfrunzite, pe linga turme de oi si sate mohorate care parca nu s-au trezit inca din somnoreala iernii trecute.





5 feb. 2009

3 feb. 2009

Animal Canvas Buttons


I´ve made some buttons with little animal drawings on them.
They are drawn by me with pen and ink.
I don´t know yet if i sell them or if i use them for something.

AddThis