25 nov. 2011

Weekend relaxant la Sibiu


Dupa proverbul romanesc "prost sa fii, noroc sa ai" m-am trezit si eu fericita castigatoare a unei excursii la Sibiu cu cazare la hotel de 5 stele, concurs de parcare si jaloane cu masini si o plimbare prin imprejurimile Sibiului.

Parcarea laterala cu o dihanie de microbus m-a cam ingrozit la inceput, si dupa ce l-am vazut pe Marius claxonand si franand din greseala de cateva ori am zis ca nu ma bag, ca nu vreau sa se vada ca mi-a expirat permisul degeaba. Dar dupa cateva incurajari din partea lui mi-am luat inima-n dinti si m-am urcat la volan. Incet dar sigur am facut o parcare exemplara si nu mi-am revenit din uimire. Am renuntat la o a doua incercare caci nu am vrut sa stric buna impresie pe care am lasat-o, si nu m-a mai interesat deloc sa scot un timp mai bun :D

La muzeul Astra am avut parte de demonstartii ale mesterilor populari, si eu nu m-am putut abtine sa nu incerc cu manutele mele olaritul la roata olarului. De mult mi-am tot dorit sa incerc asta dar nu s-a ivit inca ocazia. Desi mi-am prins un pic piciorul cad am invartit roata nu m-am lasat distrasa de la ce am avut de facut si m-am jucat cu lutul umed. Din pacate nu am putut sa iau vasul creat ca amintire caci era prea umed, iar noi a trebuit sa plecam in graba.

La Cisnadie am vizitat Biserica si am avut parte de ghid care ne-a prezentat istoria bisericii prin tot felul de povestioare interesante.


Duminca am vizitat Muzeul Brukenthal si muzeul de istorie din Sibiu, iar dupamasa ne-am inceput drumul spre casa. Asa ca ne-am relaxat, ne-am petrecut, ne-am culturalizat asa ca acum suntem apti de munca si ne pregatim de zori pentru targurile din Decembrie.

23 nov. 2011

Cum sa faci un con "hopa mitica"

Materiale necesare:
-material textil
-vatelina
-orez
-foarfeca
-ac si ata

Taiati materialul textil in forma sablonului din imaginea de jos. Nu trebuie sa fie foarte exact taiat, caci puteti ajusta dimensiunile si unghiul care determina inaltimea conului in functie de preferintele personale.

16 nov. 2011

Ajutor ! Recunoasteti artistii ??

Dupa incheierea colaborarii cu Charity Gift Romania m-am pricopsit cu un colet cu diferite produse handmade de la mai multi artisti. M-am cam certat cu ei caci mie imi lipsesc din produsele mele iar cele care au ajuns la mine aratau ca vai de ele aruncate toate intr-o punga mare la gramada. Se pare ca eu nu mai am sanse sa imi recuperez produsele pierdute asa ca am vrut sa le returnez pe cele ajunse din greseala la mine. Dar surpriza, cand am cerut adresa la care sa le trimit produsele inapoi nu mi-a mai raspuns nimeni, nici pe e-mail nici pe facebook. Acum va cer voua ajutorul, daca stiti pe cineva care a colaborat cu Charity Gift si nu a primit produsele inapoi sau le recunoasteti cumva va rog sa imi spuneti sau sa le spuneti sa ma contacteze caci vreau sa le trimit proprietarilor ceea ce a ajuns la mine din greseala.





12 nov. 2011

Toamna colorata

E o toamna tarzie cu mult soare iar noi am profitat de ea si am ajutat la tuns pomii si iedera.
Am incercat sa curatam pavajul dar, cum Nina a tinut sa ne ajute, nu a fost chiar asa usor de realizat.

Asa ca pe rand i-am mai distras atentia ca macar unul as poata munci.

A crescut bulinoaca de numa, si e tare greu de stapanit, dar ti-e mai mare dragul cand o vezi zburdand prin gradina.

Toate astea s-a petrecut deja saptamana trecuta, dar parca timpul fuge mai repede decat apuc eu sa il postez pe blog :)

10 nov. 2011

Cum sa refolosim cutiile

Materiale necesare:
-cutie
-cutter
-foarfeca
-creion
-rigla
-adeziv

Eu m-am hotarat sa refolosesc o cutie de la un prelungitor, asa ca, fiind lunga si ingusta, m-am gandit sa fac doua cutii dragalase din ea. Am inceput sa masor mijlocul cutii si sa il marchez cu creionul.Am taiat apoi cutia in doua de-a lungul liniei trasate.

AddThis