23 sept. 2012

Cum sa reconditionezi scaune impletite

Materiale necesare:
-vopsea pentru lemn
-pensula
-pistol de vopsit (sau vopsea spray)
-şmirghel
-cârpă
-haine rele ( va garantez ca nu o sa scapati nevopsiti )
-diluant
-nailon  de protectie
-suficient spatiu de lucru (preferabil deschis su bine ventilat)



















Demontati şezutul din impletitura de cadrul fix al scaunului.

13 sept. 2012

Culorile toamnei

Mi-am incercat din nou talentul in vopsirea cu materiale naturale. De data aceasta nu am dat gres, si am reusit sa obtin cateva nuante excelente de mov. Secretul culorii se numeste: Afin.

Am avut doar putina materie prima, dar efectul obtinul e mai mult decat multumitor. Din doua linguri de sirop de afine facut de mami, care din pacate a prins mucegai, am facut o baie de culoare cu putina apa si o duşcă zdravănă de oţet. Am Pus totul pe foc si am lasat sa se incinga cam jumatate de ora la foc mic, sau poate chiar mai putin, caci nu am stat cu ochii pe ceas. Efectul il vedeti in poza de mai jos.


Eu sunt incantata, si o sa imi mai incerc norocul si cu alte materiale naturale. Momentan sunt in cautare de alaun, si apoi ma pun pe treaba.

Ah, si pana nu uit, vroiam sa va arat ce ascunde mami in gradina ei minunata :D



9 sept. 2012

Din vacanta

Cateva salutari, cateva poze, cateva amintiri, cam asta a ramas. Cu inima grea m-am intors din nou in rutina zilnica. Dar parca nu prea imi intru in ritm. Simt ca vreu sa evadez inca , sa savurez vara aceasta care, din pacate, a trecut mult prea repede pe langa mine. Nu imi vine sa cred ca a fost asa scurt, asa putin, asa departe de mine. Renovarile incepute de mult imi mai rapesc si acum din timp si imi pun la incercare rabdarea, dar ma consolez ca o sa am parte de o toamna mult mai linistita si mai bogata, in care sa imi rasfat sufletul. Pana atunci imi amintesc cu drag de meleagurile pe care le-am cutreierat in putinul timp de ragaz.






Ah, nu am fost in cine stie ce loc exotic cu s-ar putea crede dupa poze, am fost mult mai aproape decat ati crede, am fost la Praid. Am vizitat rezervatia Canionul Sarii si Casa flutrilor exotici. Inima mi-a saltat in piept de bucuria de a vedea atata frumusete intr-un singur loc si pe deasupra atat de aproape, a fost o surpriza extrem de placuta.


Pe drum spre casa am mai gasit un loc magic si ireal de frumos, scos parca din povesti cu dragoni si creaturi mistice: Cheile Turzii.



Pe langa plimbari prin natura ne-am mai incercat fortele intr-un parc din Sovata  numit Adrenalin Park. A fost amuzant, a fost palpitant, dar a fost si greu pe alocuri. Eu m-am ales cu o zdruncitura zdravana care ma dat dureri pentru mai mult timp, dar oricum a meritat.



Cam astea au fost principalele atractii, salutari din concediu si o toamna colorata va uram.


AddThis