26 aug. 2012

Cum sa faci cercei din pasta modelatoare

Materiale necesare: 
-pasta modelatoare extra light
-vopsea Pebeo Fantasy Moon
-unelte modelaj
-pahar cu apa
-planseta de sticla sau plastic
-pensula
-cleste
-ac
-accesorii cercei = tortiţe, zale, lanţ

Începeţi să formaţi din pasta modelatoare bile mici de dimensiuni diferite. Pentru a putea lucra bine pasta modelatoare udaţi-vă degetele. Ţineţi cont ca ar fi bine să aveţi tot câte 2 bile de aceleaşi dimensiuni, caci vrem să facem cerceii să arate cât de cât la fel.


Biluţele modelate la pasul anterior vor fi remodelate pe o unealta de modelaj rotundă in aşa fel încât să obţinem nişte clopoţei.
Găurim acum clopoţeii cu un ac ceva mai mare pentru a avea posibilitatea să prindem zalele intr-un pas următor, si aşteptam să se usuce bine pasta modelatoare.

După ce s-a uscat putem începe sa coloram clopoţeii noştrii de lut. Coloram pe rând interiorul si exteriorul, asteptând să se usuce bine vopseaua după fiecare pas.

După ce am terminat cu vopsitul putem sa adaugam zalele prin găurile facute deja si sa asamblam cerceii cu ajutorul unui cleşte.
Cerceii astfel obţinuţi sunt uşori ca nişte pene si numai buni de purtat vara pe căldurile astea. Si dacă tot am început sa ne jucam cu lutul extra light si culorile sidefate, am mai facut şi un colier maritim care să se asorteze cerceilor noştri. Aşa ca va urez distracţie la meşterit, caci pe mine m-a prins febra experimentelor.


Acest tutorial a fost realizat cu materiale oferite de Rembrandt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AddThis