24 mar. 2013

Cum sa facem o husa de telefon


Materiale necesare:
-piele
-pasla
-adeziv tip prenadez
-foarfeca
-carton
-panglica
-rigla
-pix


In functie de dimensiunile telefonului masurati-va un sablon pe carton si decupati-l.
Cu ajutorul sablonului semnati si taiati cate doua bucati de pasla si doua de piele. Dimensiunile sablonului meu sunt de ~8.5 / 13 cm

Dintr-o o bucata de piele si una din pasla (partea din spate a husei) decupati o forma mica (semicerc, triunghi) pe care o completati cu aceeasi forma decupata din alta culoare de piele. Decupati doua bucati din aceasta forma.
Cele doua bucati vor fi lipite intre ele, avand in vedere sa nu uitati panglica de satin care trebuie prinsa la mijloc.
In bucata de pasala masurati distantele prin care va intra si va iesi panglica de satin. La mine au fost la ~ 2.5 cm si 7.5 cm. Acum puteti face o taietura si in pasla cealalta care va forma partea din fata. Eu am facut taietura aceea la ~ 4 cm de marginea de sus.

Acum puteti sa lipiti bucata de piele de cea de pasla. Atentie insa sa nu lipiti si in spatiul dintre taieturi, caci pe acolo va trece panglica. Da, am schimbat modelul caci prima husa nu a iesit conform planului, se mai intapla la genul asta de munca cu prototipuri, asa ca inarmati-va cu rabdare cand incepeti proiectul ;)
Pentru a putea controla mai bine procesul si dimensiunea husei, care trebuie sa fie cat de cat fixa pe telefon, ca nu vrem sa isi ia zborul prea usor din husa, eu am lipit acum paslele intre ele. Pentru a controla mai bine latimea lipiturii acoperiti pasla cu un carton si lasati libera doar grosimea ce va fi lipita. Lipiti o latura si partea de jos a husei dupa care masurati bine in functie de telofon si lipiti-o si pe a doua.
 Acum aveti deja buzunarul in care va veni telefonul. Bagati telefonul pentru a masura lungimea panglicii.
Amplasati capatul cu piele la locul lui, impigeti telefonul pana la fund si vedeti cat din panglica ramane afara. Daca e prea lunga taiat-o in asa fel sa nu depaseasca lungimea husei si marcati cu acuratete unde se termina panglica.
Scoateti telefonul din husa si lipiti acum cu atentie panglia in locul marcat la pasul anterior. Acum puteti sa aplicati si modele decorative pe partea din fata a husei.

 Dupa ce ati lipit toate elementele puteti sa faceti ultima lipitura si anume sa lipiti partea din fata de husa.
Si gata e husa de piele cu captuseala de pasla, astfel telefonul va fi protejat si mai e si frumos pe deasupra

Spor la mesterit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AddThis