19 oct. 2015

Weekend in Cluj cu conferinte si tot felul de surprize

Acum două săptămâni am fost invitată de Raluca de la Asociatia Climb să particip la conferința „Meșteșugul și rolul structurilor de economie socială în păstrarea tradiției” la Fundatia Kallos Zoltan, în localitatea Răscruci

Ocazia de a evada un weekend din cotidian și a participa la o conferință despre meșteșuguri mi-a surâs imediat, așa că nu a mai fost nevoie de mult și am pornit la drum. Le-am convins și pe arădencele mele creative de la Monel si Hanaletters să mi se alăture și ne-am bucurat împreună de un sfârșit de săptămână ce se preconiza a fi cel puțin interesant, chiar dacă nu eram noi încă lămurite la ce să ne așteptăm.

Am ajuns noaptea la fundația din Răscruci și am fost plăcut surprinși de faptul că Raluca și Andra ne-au așteptat și ne-au primit călduros chiar și la ora aceea târzie. Desi eram cam obosiți cu toții, parcă faptul că eram într-un apartament de internat, cu totii la grămadă, ne-a dat senzația de tabară și ne-a făcut să pierdem vremea râzand din orice prostie, asa că nu ne-am culact decât târziu în noapte.

Am râs noi seara cu toții dar și dimineața am fi plâns tot împreună, că nimeni nu prea a vrut să fie primul care se trezeste să ocupe baia. Ca urmare am întârziat la micul dejun și, și la conferință, tot ultimii am ajuns.

Conferința a fost foarte interesantă și ne-a prezentat câteva afaceri sociale, adică firme care angajează un anumit procent de personal din grupuri dezavantajate. Printre aceste proiecte se numară și Mestesuguri de câmpie,

AddThis