8 apr. 2012

Cum sa faci o coronita decorativa

Pentru ca vine primavara, Floriile si Pastele, soarele si vremea buna m-am gandit sa le adun pe toate la mine in casa cu o decoratiune care sa transmita exact toate cele enumerate mai inainte. Sper sa va placa.

Materiale necesare:
-crengute de salcie (sorry ca nu le-am pozat dar le-am prelucrat cat erau "proaspete")
-nylon de pescuit
-panglici colorate
-ata
-foarfeca
-culori acrilice
-pensula
-forma decupata din lemn


Formati cregutele de salcie intr-un cerc, rasuciti-le si legati-le cu un nylon de pescuit.Acesta are avantajul ca e rezistent si nu se vede intr-un mod deranjant. Cel mai bine e sa faceti pasul acesta chiar dupa ce ati cules crengile. Daca totusi ati uitat si le-ati lasat undeva prin casa fara sa le dati forma dorita va recomand sa le puneti in apa pentru cel putin o ora, astfel cregile se vor imbiba cu apa si le veti putea modela mai usor. Altfel, daca sunt uscate, ele devin casante si e foarte probabil sa se rupa in timp ce incercati sa le indoiti.

Intr-o seara , sau poate chiar doua trei, in timp ce stati la televizor, apucati-va de rasucit trandafirasi din panglica. O sa aveti nevoie de mai multi decat pare la inceput :). Nu prea stiu cum sa descriu realizarea lor, practic luati o panglica si o rasuciti. Cel mai simplu e daca luati un trandafir din acela din comert, il desfaceti, si vedeti cum e rulat. Eu asa am procedat si dupa vreo 4-5 bucati am prins ideea, si implicit viteza in realizarea lor. Ma rog, chiar foarte mare nu e viteza cu care i-am facut , dar fata de primul e mult mai bine :D

Cu un pistol de topit plastic puteti lipi trandafirii foarte usor, rapid si rezistent.

Forma din lemn am vopsit-o cu culoare acrilica. Am folosit multa culoare ca sa intre bine in striatiile lemnului si cu un servetel am inlaturat surplusul de culoare. Astfel modelul frezat pe lemn a iesit frumos in evidenta.

Am asamblat toate elementele si le-am adaugat o panglicuta subtire de care se poate atarna coronita pe usa pentru a da un efect primavaratic camerei.

4 comentarii:

AddThis