13 sept. 2012

Culorile toamnei

Mi-am incercat din nou talentul in vopsirea cu materiale naturale. De data aceasta nu am dat gres, si am reusit sa obtin cateva nuante excelente de mov. Secretul culorii se numeste: Afin.

Am avut doar putina materie prima, dar efectul obtinul e mai mult decat multumitor. Din doua linguri de sirop de afine facut de mami, care din pacate a prins mucegai, am facut o baie de culoare cu putina apa si o duşcă zdravănă de oţet. Am Pus totul pe foc si am lasat sa se incinga cam jumatate de ora la foc mic, sau poate chiar mai putin, caci nu am stat cu ochii pe ceas. Efectul il vedeti in poza de mai jos.


Eu sunt incantata, si o sa imi mai incerc norocul si cu alte materiale naturale. Momentan sunt in cautare de alaun, si apoi ma pun pe treaba.

Ah, si pana nu uit, vroiam sa va arat ce ascunde mami in gradina ei minunata :D



2 comentarii:

  1. ceau arabela,
    ce bine ca ne spui reteta, ca am fiert sfecla si fetru muult muult si nu s-a prins culoarea... nu stiam si de otet. :)
    merci :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu placere, dar cand spui ca ai incercat sa vopsesti fetru, am asa o presimtire cu nu lipsa otetului a fost baiul la tine ci mai degraba materialul. Daca e fetru cumparat din magazin sunt sanse destul de mari sa fie din material sintetic, iar vopsitul nu functioneaza decat pe materiale naturale: lana, bumbac, matase,catifea, in...etc.

    Eu iti recomand sa incerci sa bagi in baia de vopsit si un fir de lana sau o bucata de panza de bumbac, si o sa ai atunci un reper.

    Spor la vopsit

    RăspundețiȘtergere

AddThis