10 feb. 2013

Cum sa personalizam obiecte cu tehnica transferului foto


In cazul in care nu aveti inca un cadou pentru persoana iubita va recomanda sa va personalizati repede un obiect cu imaginea preferata.

Materiale necesare:
-mediu pentru transfer de imagine
-obiectul care se va personaliza
-pensula moale
-bol cu apa
-foarfeca
-imagini din reviste sau copii color al unor imagini proprii
-lac protector spray (optional)

Cu o pensula moale aplicati mediul pentru transfer pe imaginea aleasa. Folositi imagini din reviste sau fotocopii ale unor imagini proprii, acestea au pigmentii rezistenti la apa si vor da rezultatele cele mai bune. Puteti incerca si cu imagini scoase la imprimanta, dar culorile acestora isi vor pierde mult din intensitate in urma procedeului de transfer si veti pierde detaliile si culorile vii ale imaginilor. 

Repetati pasul anterior de cel putin 3 ori, la intervale de aproximativ jumatate de ora, adica dupa ce fiecare strat s-a uscat. Dupa ce s-a uscat bine decupati imaginea exact la dimensiunea de care o sa aveti nevoie.
Intr-un recipient cu apa scufundati imaginea pana ce hartia din spate se imbiba bine si devine moale.
Plasati imagine cu fata in jos pe o suprafata neabsorbanta si incepeti sa frecati spatele usor cu buricul degetului pana ce indepartati toata hartia. Atentie ! nu frecati prea tare si nu zgariati suprafata, riscati sa distrugeti imaginea.
Dupa ce s-a uscat din nou imaginea, care ar trebui sa fie acum transparenta, o puteti aplica pe obiectul pe care doriti sa il personalizati. Aplicati mediul de transfer intai pe spatele imaginii, aplasati-o pe obiectul dorit si cu pensula imbibata cu mediul de transfer neteziti suprafata imaginii pentru a elimina bulele de aer de sub imagine.
La final puteti aplica un strat de lac pentru a spori rezistenta obiectului realizat.
Acest tutorial a fost realizat cu materiale oferite de Rembrandt


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AddThis