26 mai 2010

Tutorial carnetel pentru ace

Pentru ca momentan imi reorganizez spatiul prin birou, ma gandeam ca ar fi foarte util sa va arat cum puteti sa va depozitati acele intr-un mod practic si dragut.

Materiale necesare:
-fetru
-foarfeca
-ac
-panglica
-linear
-creta
-foc (bricheta, chibrit, etc...)



Masurati o bucata de 14/10 cm de pasla inchisa la culoare (ca sa nu sa murdareasca prea repede) pentru coperta. Puteti opta si perntru alte dimensiuni, astea mi se par mie potrivite, dar se poate adapta bineinteles.


Din fetru de culoare mai deschisa, galben in cazul meu taiati 2 bucati de 13/10 cm. Diferenta de 1 cm e importanta pentru ca sa nu iasa colile interioare in afara copertii. Exemplu in imaginea de mai jos.


Suprapuneti acum colile de fetru si impaturati pe lungime pentru a stabili mijlocul.
Cu acul si panglica incepeti sa coaseti ca in imaginile urmatoare. Primul pas se incepe din mijlocul colii si din interior spre exterior, apoi din exterior se intra cu acul inapoi la o distanta de ~2 cm de marginea de jos. Cu toata panglica se trece prin interiorul caietului pana la ~2 cm de marginea de sus, se strapunge iar in exterior se revine cu acul prin prima gaura facuta la mijlocul cartii. Capetele ramase acum se innoada peste panglica interioara si se taie la lungimea dorita.


Acum trecem la detalii precum decoratiuni sau inchizatori. Pentru a putea inchide caietul am atasat cate o panglicuta la coperta atat in fata cat si in spate. Ele se pot innoda, face fndita etc.


Pentru ca panglicile sa nu se destrame am ars capetele atat la "inchizatoare" cat si cele din mijlocul cartii.

Va ramane acum doar sa va faceti ordine si sa aranjati acele in functie de dimensiuni si preferinte.

2 comentarii:

AddThis