2 iun. 2011

Cum sa faci o husa de protectie

Materiale necesare:
-piele
-pâslă
-scai
-foarfecă
-riglă
-cretă
-lipici
-masină de cusut

Începeţi să măsuraţi cât de mare va fi husa. Eu am folosit direct gps-ul pentru care urma sa fie utilizată husa si am lasat o margine ceva mai mare ca marja de eroare. Mai bine mai taiem dupa decat sa iasa prea mica.



Pentru inceput tăiati cate doua bucati de piele si doua de pâslă.

Bucatile de pâslă le-am cusut impreuna la masina, si am ajustat incet, incet in functie de aparat. Adica am cusut intai husa mai mare si apoi am mai facut cate o cusutura pentru ca aparatul sa stea mai strans si sa nu iasa prea usor.

Pe bucatile de piele am cusut o aplicatie decorativa si o fâşie de piele. Pe Fâşie si pe cealalta bucata de piele am cusut scaiul.

Am cusut colturile plicului de pâslă de o bucata din piele, pentru ca masina mea de cusut nu e suficient de buna ca sa treaca prin doua randuri de piele si inca doua de pâslă.

A urmat incercarea mea disperata de a face o cusutura frumoasa doar prin straturile de piele. Din pacate masina mea de cusut ma uraste din tot sufletul ei si s-a impotrivit cu toata firea ei. Asa ca ca dupa vreo doua ore de nervi si injuraturi am renuntat, caci rezultatul nu era deloc prezentabil.

Asa ca am taiat marginile sfartecate de masina nărăvaşă si am trecut la planul B: LIPICI. Mult mai rapid, mai usor de manevrat, dar poate nu chiar asa decorativ ca si cusutura reusita, pe care am visat-o eu.

Pentru a alege lipiciul cel mai potrivit puteti folosi link-ul acesta

Asa ca dupa cateva incercari nereusite si nervi revarsati inclusiv pe saracul Marius am reusit sa fac totusi o husa prezentabila si utila pentru GPS. Pe acelasi principiu se pot face huse pentru aparate foto, telefoane sau chiar laptopuri. Spor.



PS: Testati masina de cusut pe cateva deseuri sa vedeti daca poate sa duca grosimea dorita, iar daca ea nu vrea nu va incapatanati, ca sigur nu veti iesi castigatori ;o)

3 comentarii:

  1. Foarte fain blogul asta al tau ... fain de privit ceea ce faceti, faine ideile, faine informatiile ce le gasesti! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci mult, ma bucur sa aud ca iti place :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand eram mic in (1986) am primit de la bunica mea din Germania un UHU :) Am plans cand s-a terminat. Uhu era prietenul meu :)

    RăspundețiȘtergere

AddThis