3 aug. 2011

Cum sa faci o decoratiune pentru pervaz

Materiale necesare:
-Tillandsia (planta aeriana)
-lemne culese de pe plaja sau malul apei
-pietricele, scoici, lant ruginit etc
-banda dublu adeziva, lipici
-foarfeca

Inainte de a va apuca de lipit incercati sa asezati toate elementele pe care le veti folosi in ansablu pentru a gasi pozitia optima in care fiecare element sa iasa bine in evidenta. Dupa ce ati stabilit locul aproximativ puteti sa va faceti ori un mic semn, ori sa lipiti pe rand obiectele.


Cu banda dublu adeziva se pot fixa aproape toate suprafetele atata timp cat suprafata de contact e suficient de mare.
Trebuie sa recunosc ca e metoda mea preferata de lipire, pentru ca e simpla in utilizare, e destul de puternica si e revocabila. Asa ca atata timp cat am de lipit ceva doar in scop decorativ si lipitura nu va fi supusa unor forte prea puternice o sa o aleg cu siguranta.

Pentru a lipi ceva cu banda dublu-adeziva nu trebuie decat sa lipiti banda adeziva pe obiect, o taiat la dimensiunea dorita, dezlipiti folia de protectie si lipiti obiectul pe suprafata dorita.

Pentru suprafete care se intalnesc doar in cateva puncte puteti utiliza un lipici de tip prenadez sau un pistol cu plastic lichid. Eu am folosit lipiciul de tip prenadez ca sa lipesc bucatica de coral si lantul ruginit pe lemnul folosit ca suport, pentru toate celelate obiecte din ansamblu, inclusiv planta, am ales banda dublu-adeziva.

Combinatiile de materiale sunt nesfarsite iar frumusetea e garantata de izul exotic al tillandsiei.

3 comentarii:

 1. foarte frumoase decoratiunile dar de unde planta? pa, dana de la librarie

  RăspundețiȘtergere
 2. Merci, ma bucur ca iti place. Eu le-am cumpatrat de la Obi, dar din Germania, la noi nu prea stiu unde sau daca se gasesc. Dar daca ai un drum pana in Ungaria poate sunt sanse mai mari sa gasesti.

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna Seara!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  http://www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere

AddThis