10 mai 2010

Dati Aradului piste pt biciclete

Acesta a fost motto-ul de weekend-ul trecut.

Asa ca sambata ne-am adunat cu mic cu mare, cu biciclete profi sau hârburi pe 2 roti, in fata la casa sindicatelor din Arad. Pe cum am inceput sa ne apropiem de locul de intalnire se vedeau venind tot mai multi biciclisti din toate directiile. Toti aveau aceeasi tinta, intalnirea si marsul organizat pentru a arata ca in Arad sunt biciclisti, si ca ei au nevoie de piste amenajate.


Traseul a fost de 26 de km si a strabatut Aradul in lung si in lat. Reactile pietonilor si soferilor au fost de toate felurile.Majoritatea soferilor erau iritati si derutati de aparitia noastra in numar asa de mare. A fost ziua in care ei au asteptat dupa noi, indiferent daca au avut prioritate sau nu. Am o satisfactie mare cand ma gandesc la asta, caci numai eu stiu de cate ori am avut prioritate, si cate un destept cu masina s-a comportat de parca as fi invizibila.


Pietonii in schim au fost mai igaduitori cu noi. Unii chiar s-au bucurat cand ne-au vazut, am auzit exclamatii de bucurie, copii care stateau cu nasul printe tarusii gardului ca sa ne vada mai bine. Au fost si remarci hazlii, o doamna ce astepta la trecerea de pietoni a tinut sa exclame ceva de genul "cu criza asta", si uite asa am avut noi ce rade :).


A fost pacat ca am mers cam incet pentru gustul meu, si a fost cu atat mai greu de urcat podurile, caci nu prea s-a putut lua avant, dar senzatia de a avea toata soseaua pentru noi a fost de neintrecut. Cel mai mult am savurat sensurile giratorii, care erau blocte de politie cand ne apropiam noi. A fost superb, sa poti prinde viteza si sa nu iti fie frica de vre-un dobitoc cu masina care s-ar putea sa dea peste tine pentru ca nu il intereseaza ca esti pe drum.


A fost o zi de sambata excelenta. Abia astept sa se repete o astfel de initiativa :D.

PS: Pe vestic.ro puteti gasi poze cu nemiluita si cateva filmulete, daca vreti sa va faceti o idee mai buna de cum a fost :D

3 comentarii:

  1. Ce initiativa fantastica! Ar trebui facute din asta peste tot in tara, si la noi in Satu Mare! Eu ma duc dupa marfa pentru webshopul meu cu bicicleta in Ungaria, la posta din Csenger, si mereu ma uimeste ca ei au peste tot piste amenajate, atat in orasele mari cat si in sate sau intre localitati, poti sa te duci linistit nu trebuie sa te feresti mereu de cei cu masina, mai ales de cei cu TIR-uri, ca ei nici pe cei cu autoturisme nu le iau in considerare, da apoi un bicilist care este ca o furnica in ochi lor, nici nu il obsearva. La noi nuprea e morala de circulatie din pacate :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, din pacate mai avem multe de invatat.

    RăspundețiȘtergere

AddThis