9 nov. 2010

Multe sapunuri

De la sfarsitul lunii incoace m-am pus pe facut sapunuri. Am reusit sa fac in jur de 70 de bucati cu 10 arome si culori diferite, asa ca pot spune ca sunt pregatita pentru sarbatori.


Nu am reusit sa fac mai multe poze, ca mi s-au terminat bateriile la aparat in plin fotoshooting, dar ca sa va faceti o idee cu ce m-am ocupat in ultima saptamana cred ca ajunge.

Momentan stau toate insirate la uscat si emena mirosuri felurite prin casa, asa ca nu o sa mai am nevoie de odorizant de camera pe anul asta. Si cred ca nu e zi in care sa nu ma furisez sa ma uit la ele ;)

21 de comentarii:

  1. Asa-s de frumoase ca-mi vine sa le mananc! :D Imi inchipui ce miros frumos ai in camera...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, nu, va rog, nu dati atacul, nu vreau sa am pe nimeni pe constiinta :)).

    Mirosul se intinde prin toata casa ;), asa ca nu ma supar ca mai trebuie sa le tin pana in decembrie la uscat.

    Ma bucur ca va plac, poate mai reusesc sa fac niste poze mai bune cand mai am chef, ca e unul verde sub alea rotunde, si din pacate nu se vede deloc :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata super sapunurile!
    M-am gandit si eu sa fac sapunuri, facandu-le cadou de Craciun.


    P.S. De unde iti procuri uleiurile?

    O zi frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, si mie mi se par un cadou frumos pentru sarbatori. Majoritatea uleiurilor le-am luat de la Metro & Kaufland, si unele de la magazine naturiste, cum e cel de rapita de ex.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi pare rau dar pentru moment nu am de gand sa le vand pe Breslo, poate la anul, daca o sa fac mai multe.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am făcut și eu, până la urmă. O tură de probă- săpun de rufe cu miros de levănțică- și o tură de săpun fin, și mai fac. Știu senzația cu mirosul... Excelent!

    RăspundețiȘtergere
  7. Arabela felicitari!si eu m-am imbolnavit de febra sapunuritului...numai k eu nu-s deloc multumita de mirosuri...in sensul k nu persisista...cat ulei esential folosesti si de care...in plus...sunt super modelele ...presupun k le imprimi cu ceva...sspor la sapunarit!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Si la mine mirosurile sunt mai discrete, dar nici nu vreau sa exagerez cu uleiurile esentiale, ca pana la urma mai natural e mai ok. Cantitate de ulei esential o pun cam dupa ureche, oricum difera in functie de uleiuri. Asa in jur de 10-15 ml cred ca folosesc la kg de uleiuri. Dar am citit pe undeva ca altii baga pana la 30 ml. Nu stiu ce sa zic, nu vreau sa dau sfaturi, ca nu am inca destula experienta in domeniu. Eu zic sa mai cauti si sa intrebi si pe la altii :)

    RăspundețiȘtergere
  9. pai ma...eu cumpar uleiuri esentiale cu dop verde(Aroma land..) cred ca sunt cele mai frecvente...o sticluta are cam 10 ml....eu pun cel putin o sticluta la 250 ml ulei...si...nu are deloc miros...din contra...miroase ca un sapun obisnuit de rufe...nici macar un miros suav...
    aaa si ink ceva:de unde ai cumparat recipientele metalice pt balsamul de buze?sunt super si la mn in oras si imprejurimi nu am gasit mai nimic

    RăspundețiȘtergere
  10. Alea nu sunt uleiuri esentiale, sunt parfumuri sintetice. Eu imi iau de la DM, am descoperit ca snt de calitate foarte buna, dar pot sa coste pana la 17 lei 10 ml. Recipientele sunt de la bombonele mentolate.

    RăspundețiȘtergere
  11. nu stiu ce e DM ...mersic
    :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Drogherie Markt :D
    Am sa merg si eu acolo sa vad ce au.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna!draga Arabela zi-mi si mie te rog de unde procuri uleiul de cocos?am cauata tot cucurestiul,iti las e-mailul meu (malloi23@yahoo.com) multumesc anticipat.Alex

    RăspundețiȘtergere
  14. In Bucuresti nu stiu unde se gaseste, dar in Arad au la Metro

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna Arabela, iti admir de ceva timp lucrusoarele, sunt extraordinare, te-am intalnit mai intai pe breslo si apoi am descoperit blogul.
    Sapunurile sunt extraordinare, ma mobilizez si eu sa fac o vizita pe la magazinele naturiste pentru uleiuri, ca sapun de casa am o gramada de la bunica si sta degeaba.
    Sunt extraordinare sapunurile tale, te felicit!
    Si, am tras cu ochiul si la pozele din vacanta, cred catare frumos a fost...

    RăspundețiȘtergere
  16. SAlut Mena, ma bucur ca iti place blogul meu. Uleiurile iti recomand sa le cauti primadata prin supermarketuri, e o diferenta destul de mare de pret fata de magazinele naturiste. Cat despre concediu, sufletul meu a ramas agatat de un capat al insulei si nu vrea sa se lase tras spre casa nicicum.

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna , superbe toate produsele tale si ma bucur ca le imparti cu noi . O intrebare te rog daca t-i se pare indiscreta poti sa nu imi raspunzi , nu este cu suparare. Vad pe sapunelele tale un desen , o stampila . Cum sunt facute la cald, la rece si ai o stamila speciala . ? Imi place la nebunie Mi-ar place si mie dar nu stiu cum sa mi-o fabric singura sau poate este cumparata .Si bineinteles nu stiu cand anume trebuiesa o aplic . Multumesc oricum pentru timpul rapit.Sanatate multa si la tot mai multe lucruri frumoase. Amalia

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna

    Sapunurile sunt intradevar stampilate, cum se face o stampila poti sa gasesti la rubrica tutoriale. Eu o aplic dupa taierea sapunurilor, cand sunt inca destul de moi. Spor la mesterit.

    RăspundețiȘtergere

AddThis