14 oct. 2012

Cum sa modelam pasarele iubarete pentru tortul miresei


Materiale necesare:
-pasta modelaj alba
-instrumente pentru modelaj
-culori acrilice
-pensula
-apa
-smirghel
-lipici

-margelute, pene, voal, etc

Incepeti sa rupeti din pasta de modelaj doua bucati aproximativ egale. Apoi umeziti-va mainile si incepeti sa framantati pasta pana ce devine moale si maleabila.
Cand are o consistenta care se lasa usor modelata si nu mai e asa farimicioasa puteti sa ii dati o forma cilindrica.


Apoi modelati cu mainile si cu instrumentele de modelaj formele capului, aripilor si ciocul. Daca mai e nevoie sa neteziti suprafata folositi putina apa, dar nu exagerati, mai bine adaugati de mai multe ori cate putin, decat sa prea udati pasta si sa va chinuiti apoi.


Pentru a avea ochii clar definiti puteti folosi margele de nisip pe care le aplicati cu grija cu ajutorul unui ac. Pentru o suprafata mai neteda puteti smirghelifigurina atat acum , daca aveti smirghel rezistent la apa sau dupa uscare daca aveti smirghel de hartie.


Acum repetati pasii anteriori si cu a doua bucata de lut, apoi lasati sa se usuce totul peste noapte. A doua zi , daca lutul pare uscat puteti sa incepeti cu partea creativa - pictatul. Incercati sa va faceti o mica schita pe hartie sau macar sa stiti ce aveti in plan si sa faceti mici exercitii pe hartie. Daca totusi nu va place cum v-a iesit desenul puteti incerca sa il spalati cu apa limpede, iara daca nu iese puteti folosi smirghelul pentru a da jos culoarea aplicata gresit.

La final puteti lipi un voal mic cu pene, margelute sau sclipici pe crestetul miresei si un papion sau o cravata textila la gatul mirelui. Voila doi pasaroi dragastosi gata de dat cadou sau pus pe tortul miresei.


Casa de piatra

Acest tutorial a fost realizat cu materiale oferite de Rembrandt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AddThis