7 iul. 2010

Tutorial cutiuţă împăturată

Pentru a obţine un ambalaj draguţ nu e nevoie nici de foarte mult timp şi nici de materiale costisitoare. Mie imi place să reciclez hartii din broşuri sau cartonaşe ramase de la alte proiecte, şi pentru asta folosesc următoarea metodă practică şi rapidă.


Materiale necesare:
-hârtie sau carton
-foarfecă sau cutter




Împăturaţi coala de hârtie în aşa fel încât latura scurtă să se suprapună pe cea lungă şi tăiaţi surplusul pentru a forma un pătrat.


Acum începem să împăturăm pătratul în aşa fel încât vârfurile colţurilor să atingă pe rând diagonala creată din prima impăturare şi linia creată din a doua împăturare. Faceţi asta cu colturile opuse apoi duceti câte un colţ până la vârful celuilalt. Repetaţi cu celălat colţ.


Paşii aceştia trebuie urmaţi şi pentru celelalte doua colţuri iar la final foaia de hârtie ar trebui sa arate in felul următor:


Trasaţi liniile ca in imaginea următoare şi taiaţi hârtia de-a lungul lor.


Următorii paşi sper să se explice singuri din poze.


Dacă nu aţi înţeles ceva va rog să întrebaţi, deşi cred că nu e aşa complicat şi ar trebui să vă descurcaţi cu uşurinţă.


Dacă aţi făcut totul bine aveti acum jumătate de cutie. Pentru a face şi cealaltă jumătate repetaţi toate etapele, dar tăiaţi coala cu jumătate de centimetru mai mică. Astfel se vor suprapune mai bine cele doua părţi.


Bineînţeles că puteţi decora cutiuţele obţinute astfel cu desene, autocolante, fundiţe sau orice vă trece prin cap. Mie îmi rămâne doar să vă urez: distracţie la împăturat şi reciclat.

2 comentarii:

AddThis