1 sept. 2011

Cum să porţi Grecia la gât :)

Pentru ca abia m-am intors din concediu, si nu m-am saturat de pietrele din Grecia nici dupa doua saptamani, m-am gandit sa va propun un mic proiect prin care sa putem purta Grecia la gat oricand ne apuca dorul de duca.

Materiale necesare:
-pietricele (din Grecia in cazul meu)
-burghiu
-menghina
-clesti
-foarfeca
-snur
-capat de ata
-zale
-inchizatoare
-tija metalica



Incepeti prin alegerea pietrelor, ar fi bine sa tineti cont ce vreti sa faceti cu ele inca din momentul cand le cautati pe plaja, sau sa duceceti o cantitate suficent de mare incat sa nu aveti astfel de griji. Eu am aplicat metoda din urma spre disperarea prietanului meu :D
Asa ca m-am pus pe triat si cautat abia dupa ce am ajuns acasa, si am ales trei pietriciele plate si de aproximativ aceeasi dimensiune.

Prima am incercat sa o gauresc cat mai central.
ATENTIE: Piatra se va incinge, nu o scoateti din menghina imediat dupa ce ati dat gaura, ca sigur o veti arunca foarte repede din mana. Vorbesc din experienta !!!

Pentru a pastra simetria lucrurilor, am asezat a doua piatra cat mai perfect sub prima si am facut un semn mic cu un marker foarte subtire. Am repetat procedeul si cu a treia piatra dupa ce am gaurit-o pe a doua.

Dupa ce am terminat partea cea mai grea, si am tocit burghiul lui Marius, caci era burghiu de metal (psst, sa nu ii spuneti ce am facut cu el), am insirat pietricelele pe o tija cu cap. Am taiat-o la dimensiune si am facut o bucla in capatul superior prin care va trece snurul.

Acum nu ramane decat sa insirati medalionul obtinut pe un snur si sa prindeti capeţii metalici, zalele si inchizatoarea, si gate e colierul cu iz de mare si aspect zen.

Un comentariu:

AddThis