19 iul. 2010

Tragedie in cutie

Asteara am fost cu nervii la pământ. Am descoperit că în cutia mea cu hârtii manuale au aparut niste gângănii mâncăcioase care au dat atacul la toate hârtiile mele, şi mai ales la cele cu seminţe sau petale :(((. Tot ce e în poza de jos a trebuit să arunc. Au fost mult prea infectate ca să le mai ţin. Iar acum imi fac griji pentru restul de hârtie, nu prea stiu cu ce ar trebui să tratez totul pentru a le apăra de intruşi.


Totul a pornit de la faptul că am încercat sa fac niste coli dintr-o scoarţă de arbust galben. Cam eşec toată încercarea, căci nu am avut suficientă materie primă şi m-am trezit cu coli mult prea subtiri si fragile. Desi eram puţin dezamăgită că nu a ieşit totul cum am vrut, am fost totuşi impăcată cu gândul că m-am ales cu câteva învăţături pentru viitor. Dar cand am găsit gângăniile în cutie imi venea deja să mă iau de păr.



Aşa arată micii infractori. Sunt groaznici, nu stiu cum ii cheama dar m-am mai întâlnit cu ei. Am avut cu mult timp în urmă o ciupercuţă de pom foarte draguţă, mi-au atacat-o javrele astea mici şi al dracului. Am încercat totul, am dat cu spray pt gandaci cât să omori o herghelie, şi tot degeaba, par invincibili.


Ma dispera numai gândul că aş putea păţi la fel şi cu hârtia. Momentan e încă ok, a supravieţuit o mare parte a stocului, dar nu stiu dacă nu se întorc drăciile astea invincibile, dacă nu au rămas oua minuscule pe care nu le vad, şi care o sa mai creeze valuri de panică.


Bineînţeles că au rămas urme pe unele coli, care nu m-a lasat inima sa le arunc, aşa că am acum coli cu diferite modele de găurele.


Dacă ştiţi cumva vreo substanţă miraculoasă pentru a mă apăra de drăciile astea, sau macar numele lor, m-as bucura de orice sfat.

Mi-am facut deja plan de atac pentru ele, dar nu stiu cât de eficent va fi aşa că accept orice sfat sau idee, căci mă simt cam neputincioasă in faţa acestor distrugatori feroce.

3 comentarii:

  1. Mai,nu stiu cum sa actionezi impotriva lor,dar sper sa nu te mai atace pe viitor! :( Imi imaginez ce nervi ai avut. Poate ar trebui sa le pastrezi intr-o cutie de plastic,inchisa ermetic.Banuiesc ca n-o sa prinda mucegai.Nu stiu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, poti incerca cu ulei de lavanda dat pe margini foarte usor, eu asa am scapat de ele cand mi'au atacat niste carti foarte vechi;) sper sa'ti fie de folos

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci mult, o sa incerc. Presupun ca te referi la ulei esential. Maine o sa imi cumpar si o sa dau pe toti peretii :P

    RăspundețiȘtergere

AddThis