20 sept. 2010

Lana de vanzare

O sa postez zilele aste pe Breslo seturi de lana daracita pentru impaslit.
Urmariti deci magazinul Breslo si comandati pana mai e pe stoc.



14 comentarii:

  1. Ce super arata, pacat ca nu stiu sa o folosesc..

    RăspundețiȘtergere
  2. Poti gasi un tutorial pe blog si in curand o sa postez si pe blogul breslo unul despre cum se fac bilutzele de pasla. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, mai ai lana pentru impanslit? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arabela,am vazut ca esti dispusa sa oferi sfaturi, esti foarte draguta!
    indraznesc sa te intreb:lina daracita , autohtona,se poate folosi in tehnica umeda folosind sapunul de casa sau un alt tip de sapun ?
    Dar in nuno felting ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Ana,

      La impaslit se poate folosi lana autohtona dar ar fi bine sa alegi un tip de lana mai moale(merinos, Țigaie) sa nu incerci cu lana de Țurcană(cea mai raspandita la noi) ca o sa iti rogi moartea pana se impasleste. Si ea se impasleste la un moment dat dar cum spunea s-ar putea sa iti pierzi rabdarea inainte de a obtine rezultatul dorit.

      Sapunul de casa e bun la impaslit dar aca ai mani sensibile poti incerca cu un sapun din ulei de masline care e mai bland.

      Nunofelting nu am incercat dar nu vad de ce nu ar Functiona.

      Dupa ce o sa incepi sa lucrezi o sa intelegi mai bine de ce e important tipul lanii si micronii, etc. dar pentru inceput lana autohtona cred ca iti va servi nevoilor.

      PS: atentie! sa nu cumperi lana nespalata si nedaracita, am facut greseala asta o singura data si mi-a urat mami "de bine" mult timp, si mi-a zis ca veci pururi nu mai imi spala lana :P

      Sper ca e de ajutor informatia
      Spor la mesterit

      Ștergere
    2. Buna si felicitari pentru blog...foarte informativ.

      Eu am cateva oi turcane pe care le-am tuns de curand si ma bucuram c-as putea sa impaslesc lana de la ele...dar citind raspunsul tau de mai sus...m-am intristat brusc :(

      Ce alte tehnici crezi ca se pot folosi pentru a obtine orice fel de obiecte handmade din lana acestor oi, de o rusticitate si rezistenta pe care celelalte rase de la noi, nu le au si care merita cu prisosinta a fi pusa mai bine in valoare ?

      Multumesc frumos,
      iulian

      Ștergere
    3. Buna Iulian,

      din pacate nu pot sa te ajut. Nu sunt chiar asa experta in lana, toate sfaturile le dau doar din ce am experimentat singura iar cu lana de turcana nu am lucrat din pacate.

      Poate ar merge tesuta daca gasesti pe cineva sa o toarca, dar nu garantez, cum spuneam nu am lucrat cu ea sub nici o forma, am vazut doar la cateva colege in facultate ca se impasleste foarte greu.

      Ștergere
    4. Ok, merci...dupa ce fac rost sau cumpar un darac ( ca nici d-asta nu mai are nimeni ), o s-o spal si-apoi o sa incerc s-o impaslesc...sa vedem ce iese.

      De tesut stiu sigur ca se poate, doar turcana e cea mai veche rasa de oi autohtona, de mii de ani oamenii de pe aici si-au tesut itari, izmene si alte zdrente din lana celei care astazi este supranumita " Regina Muntilor " ;)

      Ștergere
  5. Buna as vrea sa comand mai multe culori. Cum comand , coduri de culori sau...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Cristina, din pacate nu mai am lana de vanzare, anuntul era din 2010, cand imi vindeam surplusul de lana pe care o foloseam in proiectele proprii.

      Ștergere
  6. LANA PENTRU IMPASLIT GASITI PE FACEBOOK PAGINA TORCATORIA LANII,ESTE LANA MERINOS SUPER FAINA SI TOATE CULORILE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua.Mai aveți lana pentru impaslit?As vrea sa cumpăr și lana toarsă.
      paeonia.peregrina@yahoo.com

      Ștergere
  7. Intrebarea mea este cum sí cu ce vopsiti lana daracita?

    RăspundețiȘtergere

AddThis